ידוע שחג החנוכה הוא חג די חריג בלוח השנה העברי – זהו אחד מהחגים היחידים שאינם מופיעים במקרא, לצד ט"ו בשבט ול"ג בעומר, והוא גם החג הארוך ביותר בחגי ישראל, בזכות פך שמן קטן שנתן מאורו שמונה ימים.מקור השם חנוכה, על פי אחת הגרסאות, בניצחון היהודים על אנטיוכוס. בספרי המכבים נכתב: "ויהי ביום החמישי ועשרים לחדש התשיעי הוא כסלו בשנת שמונה וארבעים ומאה וישכימו בבקר ויעלו עולות על המזבח החדש כמשפט. ויחנכו את המזבח בעצם היום אשר טמאו אותו הגויים ויהללו לה' בשירים ובכינורות בחלילים ובמצלצלים. ויפלו על פניהם וישתחוו לה' על אשר נתן להם עז ותשועה. ויחוגו את חנוכת המזבח שמונת ימים ויעלו עולות ותודות בשמחת לבבם… ותהי שמחה גדולה בכל העם כי גלל ה' את חרפת הגויים מעליהם".
נסע לשכונת מחנה יהודה ונסייר בשוק מחנה יהודה הוא שוק צבעוני ומלא ריחות מעניינים נתכבד בטעימות בכמה מדוכני השוק. נכנס לשכונת ימין משה ומזכרת משה ונתרשם מכל החנוכיות המיוחדות , ונבקר ליד ביתו של הרב אריה לוין הוא אבי האסירים שגם שם ישנה חנוכייה מיוחדת. ומשם לרובע היהודי.
נפגשים לסיפורי כיבוש ירושלים בידי החשמונאים, בשערי העיר העתיקה ומשם נעבור לשכונת בתי מחסה ונצפה בהדלקת הנרות, מיד בצאת הכוכבים, והכרחי שהנרות יהיו דולקים לפחות חצי שעה לאחר צאת הכוכבים. נדליק נרות ביחד עם אחת מהמשפחות, ונתרשם מהצבת החנוכיות בתוך הכוכים, בצמוד לכניסה, כך מפרסמים את הנס. נצא משם אל בית הכנסת החורבה, ונספר על ההרס של היוונים , והשיקום והחנוכה מחדש של החשמונאים , כפי שמתבטאים בסמליות של בית הכנסת הזה. משם נרד אל הקרדו, הדרך המרכזית בירושלים, עליה צעדו בעבר האימפריות שכבשו את ירושלים או שיחררו את ירושלים מעול הכובשים. ומשם דרך שכונות אחרות נמשיך לספר על מנהגיה השונים של ירושלים לאורך התקופות בחג החנוכה ונסיים בתצפית גגות גליציה ומשם בחשיכה מסביב נדליק את החנוכייה הפרטית שהבאנו אתנו ונקנח בסופגנייה חמה.
תחנה אחרונה שלנו היא תצפית אש התורה אשר צופה על הכותל עם דגם יפה של בית המקדש. ממקום זה נוכל לרדת לכותל המערבי. על מנת להשתתף בהדלקת נר חנוכה המרכזי ברחבת הכותל, ולהשתתף בתפילה לכבוד חנוכה.